Design a site like this with WordPress.com
Kom igang

Tips og råd til 4 dage i Wales – billigt!

Hvor skal jeg flyve hen?

 • Ryanair har tit billige flybiletter til Stansten, London – snup sådan en billet og lad vær med at lave tilkøb af bagage, pladsreservation osv. Keep it raw og spar penge!

Hvad skal jeg pakke?

 • Du har altid kun håndbage med. Aldrig mere end dette, da hele princippet med denne rejseform er at det skal være så nemt som muligt, og uden for store omkostninger. Derfor vil man selvfølgelig ikke betale for at have en kuffert på slæb.
 • Til en tur på 4-5 dage i Wales pakker du 2 par bukser, 2 par trøjer og t-shirts, underbukser og strømper. Hertil skal du også have regntøj med.  Nu har du faktisk alt du skal bruge for at overleve, men du vil nok også gerne dokumentere rejsen, så kamera udstyret skal også med deri.
 • Husk at have et visa kort til biludlejningen, master-card er ikke brugbart alle steder. Oftest skal de have et beløb frosset som depositum. Dette beløb kan være alt fra 500kr – 15.000 alt efter type bil. Har du en god rejseforsikring skal du ikke været bekymret her. De vil dække tabet hvis du skulle blive trukket i dette.

Hav en god forsikring hjemmefra!

 •  Hav styr på din rejseforsikring. Den vil dække som forsikring på den udlejede bil, hvilket betyder at du IKKE vil betale for ekstra forsikring her og der. Hold dig til den forsikring du har hjemmefra. Alt for mange dobbeltforsikre sig, fordi de ikke ved at de er forsikret igennem deres egen forsikring. Dette er spild af penge.

Sov i bilen – spar køb af overnatninger

 • Du hørte rigtigt. At sove i bilen er ikke så slemt og trist som det lyder. Vi sov i bilen de 2 første dage i Wales, herefter overnattede vi en enkelt nat på et bed and breakfast og derefter sov vi sidste nat i bilen igen. Lej en bil med en smugle størrelse – ja den er lidt dyre end de helt små modeller, men de få hundrede kroner er hurtigt sparet i forhold til overnatninger pr døgn!
 • Når du / i er i området Snowdonia skriver i basecamp på googlemaps, her vil i finde et bed and breakfast til billige penge, og beliggenheden er god i forhold til at køre/hike videre dagen efter.

Hvor lejer man bilen fra?

 • Vi googler bare ” car rental Stansted” (husk at booke fra den lufthavn du lander i, og ikke fra lokationen du gerne vil til) – Her fandt vi et biludlejningsselskab der hedder Thrifty Car & Van rental. Vi lejede bilen igennem deres hjemmeside. Priserne er meget afhængige af hvad tid på året man lejer, men det koster mellem 70 – 200 pr døgn. Hertil skal du huske at overnatning også er inkluderet.
 • HUSK AT LEJE MED UNLIMITED MILES/KM – ellers er der begrænsning på antallet af kilometer du vil køre. Og i dette tilfælde er planen at du skal køre mange mange kilometer.

Hvad skal man spise på sådan en tur?

 • Vi handler altid ind i lokale supermarkeder. Her handler vi vand og sodavand, samt brød og pålæg. Det er ikke nogen luksus buffet, men det er heller ikke planen med vores rejser. Som sagt er der ingen champagne og høj cigarføring her. Hertil skal der selvfølgelig være plads til at man kan finde noget at spise, hvilket vi også gør. Men det er intet fancy. I Wales blev det til Fish and Chips for 50kr.

Hvor skal man tage hen?

 • Lad os antage du lander i Stansted, herfra har du som nævnt tidligere fået fat i bilen. Herfra sætter du googlemaps til Wales, Llangollen – Dette er en køretur på ca 4,5 time som du vil tage i ét rap. Herfra vil du næste dag eller samme dag (alt efter tidspunkt du kører) vandre i området. Om aftenen vil du sætte kurs mod Snowdonia National Park, Dinorwing som ligger 1time og 20min derfra. Herfra vil du hike de næste par dage. (sov i bilen nat 2 og evt nat 3 i Basecamp Bed and Breakfast)
 • Herefter sættes gps’en til Pembrokeshire Coast National Park som ligger i det sydlige Wales, ca 4 timer væk. Her vil du overnatte og bruge den sidste dag inden gps’en sættes til Stansted Thrifty Car & Van rental som ligger 5-7 timer derfra.

Er der yderligere spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte mig – jeg hjælper gerne så godt jeg kan.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close