Design a site like this with WordPress.com
Kom igang

Forlænget weekend i Wales

Vandretur og Roadtrip

Afsted det går!

Vi pakkede vores rygsække derhjemme fra og kursen blev sat mod Aarhus lufthavn. Vi skulle flyve med Ryanair, hvilket altid gør det lidt spændende om man har pakket for meget i håndbagagen eller ej. Vi strøg dog igennem uden problemer og efter et par timer stod vi i lufthavnen i Stansted, England. Vi blev herfra hentet af firmaet hvorfra vi der hjemme i forvejen havde lejet en bil. Vi blev kørt hen til deres kontor og efter lidt tid med tekniske problemer og visa-dankort frustrationer (Læs nederst på siden) var vi kørende og kursen var nu sat mod Wales!

Next stop Snowdonia National Park!

Vi landede i Stansted om aftenen så da vi endelig fik bilen var der begyndt at blive mørkt. Vi satte gps’en til Nationalparken Snowdonia – det var deroppe vi ville hike. Køreturen fra Stansted til det nordlige Wales tager 4-6 timer på motorvejen, alt efter trafik. Det betød også at vi kom deroppe lige før midnat, hvilket gjordet umuligt at finde et sted at sove. ALLE bed and breakfast og små billige hoteller var enten fyldte, eller også tog de ikke telefonen.

Hvor skal vi sove i nat?

Vi havde prøvet alt, men der var ingen steder vi kunne sove. Her slog det os at den eneste mulighed vi havde var at sove i bilen. Sæderne blev lagt ned, og hele bagenden af bilen blev lavet til en hyggelig, primitiv og økonomisk lejlighed. Vi holdt ude på en p-plads foran en restaurant/bar, så muligheden for morgenmad næste dag var perfekt. Jeg valgte lige at gå ind på restauranten og spørge om lov til at sove ude bagved på P-pladsen, bare så der ikke blev noget senere på natten og man skulle til at vækkes. De var utrolig høflige og vi måtte meget gerne sove der – de gjorde os blot opmærksom på at morgenmaden ikke blev før kl. 12 næste dag, da hele personalet var røget i en ordentlig omgang druk. Vi tændte først bilen med fuld varme på, imens vi lå bagi (husk at træk håndbremsen) – efter 5 minutter var der så varmt i bilen at vi nærmest blev kvalt, så her slukkede vi bilen, låste den og lagde os til at sove. Sandheden er at vi faktisk sov rigtig godt den nat, og hey! – Vi sparede lige 150-500kr på at skippe en overnatning.

Godmorgen Wales – tæt på Snowdonia

Vi var relativt tidligt oppe den første morgen, nu der alligevel ikke var så meget plads i lejligheden til bare at ligge og dase den. Fordelen ved at bo i bilen er at lysten til at være udenfor fordobles. Vi havde overnattet omkring en by ved navn Llangollen. Her fandt vi også en Aldi hvori vi handlede proviant til hele dagen – på en sparsommelig måde! (læs nederst på siden) Lidt uden for byen er der en gammel kirke, herfra er der flere forskellige hiking ruter – vi havde ikke læst op på nogle af dem, men vi valgte alligevel at bruge den første dag her, og se området. Vandreturen vi gjorde, varede hele dagen – og den gav os et virkelig godt billede af hvor grønt og smuk Wales er! – Wales har meget kvæg i forhold til landbrug, hvilket gør at markerne tit bliver holdt grønne til græsning, og ikke brune efter pløjning som herhjemme i DK – Dette giver et overall billede hvor der er VIRKELIG grønt. Samtidigt regner det meget, hvilket gør at det hele vokser i vildskab!

Efter de mange timers hiking kørte vi det sidste stykke for at ramme ind i Nationalparken. Vi valgte også lige at skrive ” Fish n Chips” på googlemaps – det gav en hurtig og nem aftensmad der ikke kostede ret meget. Efter aftensmaden finder vi igen en rasteplads hvorpå bilen bliver svinget ind til siden, og vi sover igen i bagenden af bilen.

Snowdonia og øsende regnvejr!

Vi stod denne morgen op til grå himmel. I går var der sol men i dag skulle vi få lov at mærke hvad der menes med ”a rainy day in Wales”. Vi havde dagen før også shoppet regntøj, hvilket vi kom til at sætte stor pris på.

Gps’en er sat til vandreområdet Snowdon National Park, Dinorwig – der går dog ikke længe før tågen rammer vores område, og vi kan ikke se mere end en meter frem. Køreturen bliver i lav hastighed, der er jo stengærde på begge sider af de små smalle veje, så der er ikke plads til at køre i rabatten. Vi ender for toppen af en lille vej, hvor vi slukker bilen og går ud. Der er i det tågede landskab tydelige skilte med vandreruter, og her valgte vi blot en tilfældig som vi fulgte. Vandreturen var meget nedadgående. Vi kom igennem marker, landeveje og små regnen var også slået til, så der var både tåget og vådt. Normalt vil disse 2 ting være et irritations moment men i Wales gav det en stemning af RÅT OG GODT! Det var en fed følelse af at være i live!

Vi gik i mange timer hvor vi til sidst vendte om og fulgte skiltene tilbage igen. Vi var gennemblødte da vi kom tilbage til bilen og vi blev hurtigt enige om IKKE at sove i bilen denne nat! – Vi fandt herefter et billigt bed and breakfast ved navn Base Camp. Et hyggeligt sted der ikke var overfyldt. Stedet er drevet af 2 brødre som også kan give fifs og råd til hiking i området. Skulle man gøre turen igen ville det være fristende at starte første overnatning ved dem, og ligge en plan derfra. Vi lånte også varmeapparater som vi brugte natten over til at tørre vores tøj og sko.

Tørt tøj og klar til endnu en gåtur!

Efter at have sovet 2 dage i bagagerummet af bilen var det en fornøjelse at sove i en gammel seng, så vi fløj friske og ved udhvilet ud af sengen! – Morgenmaden blev rester fra vores handletur i supermarkedet og vi var hurtige ude af døren og fik sagt farvel til Basecamp. Turen var nu rettet mod nationalparkens mange vandreruter igen! GPS blev igen sat til Dinorwig – dette er et samlingspunkt hvor du vil kunne finde utallige ruter. I dag var der ikke tåget og øsende regn fra starten af. Solen var fremme og selvom det var i starten af oktober måned. Vi koblede os på en af de mange ruter i området og gik og nød landskabet. Vi gik igennem en masse private marker, som folk har givet tilladelse til at benytte i stisystemerne. Her fik vi lov til at hilse på en masse får!

I løbet af eftermiddagen kunne vi på bjergtoppene se at tågen begyndte at sænke sig. Det er tegn på at man skal til at overveje at gå ned af igen, medmindre man har varmt tøj og er forberedt på at skulle sidde fanget i flere timer. Når først tågen kommer sammen med regnvejret, er det umuligt at orientere sig ordentligt.

Vi kom retur til bilen sidst på eftermiddagen. Vi ville finde noget at spise, og lige sidde og slappe af, inden vi skulle rykke nogle hundrede kilometer mod syd, indtil vi ramte det sydlige Wales langs kysten.

Maden blev spist på en tilfældig lokal Fish n Chips (google det og der er rigeligt med steder) – Herefter satte vi os i bilen og kørte afsted indtil sen aften. Da vi kom til Pembroke Coast National Park (læs nederst på siden ) holdt vi bilen på en p-plads og lagde os over bagi for at sove så vi kunne være friske til næste dag.

Godmorgen til en episode i Vikings

Vi vågnede til lyden af havet. Vi havde den forrige nat ikke kunne se præcis hvor vi lå, kun igennem selve googlemaps, da der var helt sort udenfor. Vi kom ud af bilen og fik lidt at drikke, hvorefter planen var at besøge det berømte klippeområde Green Bridge, der ligger i Pembroke Coast National Park. Desværre var der lige præcis den dag militær øvelse, så hele området var afspærret! – Herefter kørte vi rundt og så på lidt lokale seværdigheder, inden vi besluttede os for at vandre langs kysten fra hvor vi sov. (Læs nederst på siden)

Gåturen her startede på toppen af de høje klipper med udsigt ud over havet. Jo efter lidt tid kom vi til et område hvor at man kunne bevæge sig lidt mere sikkert og frit rundt på de store høje, og det gav en følelse af at være med i serien Vikings. Der var så grønt, råt og vådt på samme tid. Luften man indåndede, var også utrolig frisk, og roen i området ubeskrivelig.

Vi brugte hele dagen i dette område, indtil vi til sidst måtte erkende at bilen igen skulle startes, da den skulle afleveres næsten morgen i Stansted! – Turen herfra foregik på motorvej indtil om natten hvor vi holdt 10min fra biludlejningen. Herfra kunne vi sove i bilen og hurtigt stå op og aflevere den, hvorefter firmaet ville køre os retur til lufthavnen.

Håber at denne lille fortælling kan inspirere dig til at give Wales et besøg! Har du yderlige spørgsmål er du altid velkommen til at skrive til mig.

Mere info om hvordan man sætter turen sammen findes her:

https://etnytkapitel.home.blog/2019/10/29/tips-og-rad-til-4-dage-i-wales-billigt/

6 kommentarer til “Forlænget weekend i Wales

 1. Jeg elsker din måde at skrive- og stille det op på samt de mange flotte billeder. Tak for endnu et godt indlæg!

  Like

  1. Jeg takker mange gange 🤗 – er glad for at du nyder at læse mine oplæg

   Like

 2. Super fed blog og gode beskrivelser.
  Flot arbejde.

  Like

 3. Vildt inspirerende. Levende beskrevet. Fantastiske billeder

  Like

  1. Er glad for at høre du kan lide det 😊

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close