Design a site like this with WordPress.com
Kom igang

Tips og råd til road trip, Nordthailand

Overvejer du at smide et par dage eller ugers road trip ind i din ferie i det nordlige Thailand? – Jeg har et par råd at give med hertil.

Leje af scooter / motorcykel

Jeg vil klart anbefale Mr Mechanic hvis du befinder dig i den nordlige del af Thailand. Mr Mechanic har flere shops rundt omkring, og fra egen erfaring og mange som jeg har mødt og snakket med, er servicen, prisen og troværdigheden i top her. De er til at snakke med, og handle med. Priserne for scootere udlejning er noget andet end i Danmark. Her kan du leje scootere for ned til 20kr om dagen med fri kilometer. Dog er det ved Mr mechanic en smugle dyre, men det er værd at tage servicen fra denne shop med i betragtning, hvis du har planer om at køre i flere dage. Har du derimod bare planer om lidt bykørsel lokalt, så er der tusindvis af billige steder du kan finde en lille scooter der passer til dette. Hvis du har planer om at skal uden for byen vil jeg som minimum vælge 125cc scootere eller MC da det kræver lidt power at blive trukket op af bjergene. Vi valgte en full-automattic scooter, det vil sige uden gear. Det betyder man ikke kan motorbremse ned af bjergene, hvilket man skal være bevidst om da bremserne kan resikere at blive så varme at de ikke længere kan bremse. Lejer man derimod en semi-automattic så har du mulighed for at motorbremse og derved kunne “trille langsomt” ned af de kurvene bjerge

Fin maskine til bykørsel men ikke optimal til en længere tur op i bjergene. Derved ikke sagt at de lokale ikke benytter den til det
 • Vejhjælp, nye bremsere, nye dæk, hjælp ved punktering osv er bare en dejlig sikkerhed at have med sig når man begiver sig ud i områder hvor man ikke føler sig på hjemmebane. Dette er noget du får med ved leje ved fx Mr Mechanic

Lær at begå dig i trafikken

I Thailand er trafikken ikke som i Aalborg, Århus eller København. Disse 3 byer ligner en flok pensionerede snegle i forhold til almene trafik i Thailand. Færdselsregler fungerer heller ikke på samme måde som ved os. Her skal man være vågen, og bruge hovedet. Bare fordi du har ”ret” til at dreje til højre, er det ikke ens betydene med at en 20tons tung lastbil ikke kommer med 100km/t og kører dig over.  Det jeg vil frem til er at der er tempo på trafikken, og de store køretøjer kommer i første række. Du som scooter/MC skal passe på, for der tages ikke det store hensyn til dig. Der sker mange færdselsuheld i Thailand, og når man køre scooter eller motorcykel er dødsgarantien i top i forhold til bil. Mange der køre scooter i Thailand har ikke erfaring hjemme fra, men os der har kørt motorcykel herhjemme, kender til risikoen.

Har jeg skræmt dig? Hvis ja, så skal du ikke leje en scooter og begynde at køre rundt.

Hvis nej, så se at få lejet scooteren, brug en dags tid i byen på at vænne dig til trafikken også er modsat hvad den er herhjemme. Lær de små uskrevne regler som finder sted, og lær at placer dig på vejen. Dette kommer hurtigt og så er du sådan set klar til at pakke tasken og forlade byen.

Hvad skal jeg have med på sådan en road trip tur?

Kunsten på disse road trip ture, hvad end det er på det ene eller andet, og også om det er i nord eller sydlige lande, er at have så LIDT med som muligt. For hver gang man prøver en rejse af denne slags, så har man mindre med. Man bliver mere primitiv, mere beskidt, mere klam, mere glad og mere fri. Og det er hele pointen ved denne form for rejse. FRIHED.  Tasken vi rejser med, er kun 50% fyldt på vores rejser. Vi ender nok med at kunne tage en 14 dage kun med hvad der kan være om livet i en bæltetaske.

 • En vigtig ting er ALTID at have ét stykke ekstra varmt tøj. Det kan pludselig blive koldt at køre. Også selvom der er 30grader. Vi har oplevet at tænderne helt klapre og kroppen sitre af kulde, pga man rammer ind i et område skygget af træer og bjerge, hvilket gør at temperaturerne falder 15grader, samtidigt med at vinden der rammer dig også blive nedkølet.
 • Solbriller / briller for at undgå insekter der rammer dig i øjnene
 • Solcreme i hovedet, du bliver grillet når du kører i det fri

En anden vigtig ting er altid lige at danne dig et overblik over hvor langt der ca er imellem tankstationer, og derfra vurder om det er nødvendigt lige at tanke en ekstra gang inden man fx køre lodret op i et bjergområde. Det er surt at tanke én gang for lidt.

OPMÆRKSOMHED

Hold øjnene på vejen, for det går galt hvis man ikke gør. Sidder du derimod bagpå har du lidt mere frihed til at kigge rundt til højre og venstre hele tiden. Man skal være opmærksom på huller i vejene, dette er typisk grund til punktering. Når du kommer til kurver skal du sætte farten ned, da risikoen for løst sand / grus er stor. Tager du et sving igennem dette med høj fart, så vælter du. Drejer du for skarpt og der er et hul, så vælter du. Kommer du med for høj fart, men svinget er for skarpt, så vælter du eller flyver ud over kanten. Kommer du med for høj fart i et sving og der kommer en lastbil, så dør du.

Besparelser?

Vi sparer utrolig mange penge ved at rejse på denne måde. Muligheden for generelt at bruge penge, er væsentligt mindre på et road trip, end hvis du ligger ved poolen / går rundt i centrum af byer. Hertil gør vi også en bevidst insats for at lave små besparelser her og der. Vi ved fx at mad er et sted hvor man virkelig kan spare penge. Vi køber aldrig mad på dyre resturanter. Derimod spiser vi tit ved små lokale boder. Maden her lige så god som det andet sted, det ses også ofte det er den samme ejer der har restauranten og den lille bod på hjørnet. Priserne er bare 5 gange så høje på restauranterne. Dog er det i forhold til herhjemme stadig billigt at spise på restaurant, men du kan bare gøre det endnu billigere ved at søge mod de små lokale boder.

Når du kører igennem de små landsbyer i bjergene, skal du ikke lade dig forskrække af at spise stederne ikke ser helt så ”fine” ud som du håbede. Man er nødt til at tage sine skide danske skrøbelige parader ned og give tingene en chance. Jeg døjer stadig med det engang imellem, og det gør K også. Men heldigvis bliver vi tit bevidst om det, og nævner det højt, så vi kan ændre det.

En ting man også skal lære hvis man virkelig vil spare, er at den her ”ferie” følelse engang imellem er nødt til at blive kontrolleret en smugle. Jeg har i starten haft svært ved at styre mit forbrug af af sodavand osv, også selvom det var billigt. Jeg er jo på ferie! Så må jeg godt! En portion mad og drikke koster måske kun 20kr – men spiser du så 10gange er madbudgettet også på vej til tops igen. Man skal lige beherske sig, da friheden af feriefølelsen nemt kan gøre at selv billige ting, bliver dyrt i længden da forbruget stiger.

Hvor skal man bo?

Du skal ikke booke dine overnatninger på forhånd. Nyd turen! Kør hvor end du vil, når du vil! Hostels, guesthouses og hoteller i alle prisklasser er overalt.

Vi finder altid guesthouses. Det er små værelser med toilet og seng. Vi ankommer typisk ved aften tid, og køre derfra om morgenen. For os er stederne vi sover blot et sted at være for natten. Vi bruger ikke dagen her. Vi sover her, og vi forlader det om morgenen. Vi bruger gennemsnitligt 85kr pr overnatning sidst i Thailand og det er alt i alt for os begge 2.

Jungle guesthouse i byen Pang Mapae – Mae Hong Son Loopet

Et godt råd til disse road trip ture er at det er HELT OKAY at lave fejl. Det er en del af charmen ved disse ferier. Du kan ikke gøre noget helt rigtigt, men den kan heller aldrig blive helt forkert. Nogle gange fare man vild, men her er det jo bare en del af rejsen, så det kan man lige så godt også nyde. Kommer man til at dreje til højre i stedet for venstre, jamen så kommer der nok også et eventyr til venstre.

2 kommentarer til “Tips og råd til road trip, Nordthailand

 1. Ouff! Det virker så utrolig befriende og herlig å leie bil eller scooter rundt omkring i verden – men jeg er en av de som synes trafikkaoset i mange land er avskrekkende. D: Kanskje jeg kan tørre litt mer når samboeren en vakker dag også får lappen, slik at vi kan cruise avgårde på hver vår scooter?

  Like

  1. Hey undskyld mit sene svar ! – trafik kaos giver jeg ret i. Men vi tager det i VORES tempo. Ingen stress når vi kører scooter eller bil. Helt stille og roligt.

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close