Design a site like this with WordPress.com
Kom igang

Guide til dit første roadtrip i en Camper Van

Kunne du tænke dig en ferie der ikke omhandler materialistiske ting, dyre restauranter eller swimmingpools, men derimod en ferie der giver dig følelsen af ultimativ frihed ved at lade dig gå i ét med naturen og nuet? Så vil en ferie i en camper-Van være noget for dig!

Du kan holde ind overalt du vil.

At holde ferie i en camper-Van skiller sig fra alle andre typer ferier ved at du kan stoppe op når som helst, ligesom du kan køre videre når som helst. Forstil dig at når du kører forbi klippeskråningerne og solnedgangen er på vej, så vil du kunne holde ind og gøre dette sted og øjeblik til dit værelse/udsigt indtil næste morgen.

Jeg har lejet en campervan 2 gange indtil videre. Den ene gang lejede jeg den i Spanien hvorefter vi kørte til Frankrig og videre op i Alperne, til vi ramte det lille hemmelige land Andorra. Herfra krydsede vi Andorra og kørte over den spanske grænse igen. Et roadtrip der i alt varede en uge.

Anden gang fløj vi til Portugal hvor vi lejede en campervan for 5 dage. Her kørte vi syd på langs den smukke Algarve kyst.

Algarvekysten

Sådan lejer du din Camper Van

Vi har begge gange lejet vores igennem firmaet Indie Campers. Dette firma udlejer deres smarte vans i mange forskellige lande i Europa. Jeg har kun haft gode oplevelser med deres service, og vil helt klart anbefale at bruge dem hvis du vil give det en chance. Lad mig lige sige den her artikel IKKE er sponseret af hverken Indie Campers eller nogen andre. Det er bare mig der deler ud af egen erfaring og holdninger.

Hvad koster en Camper Van at leje?

I Spanien fik vi den for 49euro pr dag.

I Portugal fik vi den for 60euro pr dag.

Begge gange er det modellen Fiat Ducato Sporty.

Pitstop med det udendørs sæt som følger med.

Priserne varrigere efter land og tidspunkt.

49euro x 7,5 giver 367,5kr. Det er ikke meget når du beregner at det både er dit transportmiddel men også dit værelse. Samtidigt giver det muligheden for at spise utrolig billigt med det lille gas komfur, hvor du blot kan handle ind i almindelige supermarkeder.

Madlavning fra det lille køkken der følger med.

Ved begge gange hvor vi har lejet, har vi klaret betalingen hjemmefra. Alt sammen er gjort igennem IndieCampers hjemmeside. De er også utrolig flinke til at besvare spørgsmål over telefonen. Jeg ringede selv et par gange førstegang jeg skulle booke bilen.

Du kan evt gå ind på hjemmesiden og se de forskellige lande hvor de tilbyder udlejning fra. Der er 30+ lande at vælge imellem:

http://www.indiecampers.com

Herefter vælger du hvilket land du skal til samt dato og klokkeslet på hvornår du vil afhente og aflevere bilen. Afhentnings stederne er ved dette firma så vidt muligt placeret tæt på lufthavnen, så en taxa er en nem løsning fra og til lufthavnen, når du skal hente og har afleveret bilen.

Da vi fx ankom til Portugal tog vi en taxa ud til adressen på afhentnings stedet. Her stod bilen klar. Vi fik en gennemgang af bilens funktioner (det er en ret stor kassevogn). Dyner, lagner, bestik, tallerkner, gryder, pander samt et gas komfur er inkluderet i lejningen.

Følelsen af frihed

Der er også en stor vandbeholder som er fyldt ved afhentning. Herfra kan man gå i bad fra bagsiden af bilen. Vi havde vand til en lille uges tid. Skulle man løbe tør kan man genopfylde på de fleste campingpladser.

Det koldeste bad til dato. Billedet er for at vise hvor bruseren sidder i bilen. Jep man bader udendørs.

Hvilken forsikring skal man vælge?

Indien Campers tilbyder at forsikre dig på 3 forskellige måder

⁃ Lavt forsikret, ansvars forsikring

⁃ Medium, ansvar + kasko med selvrisiko

⁃ Fuld, 100% forsikret uden selvrisiko.

Har du en rejseforsikring eller udvidet rejseforsikring er det ikke sikkert at du behøver at tilkøbe noget. Jeg er forsikret hos trygforsikring og her dækker min udvidet rejseforsikring skader på lejede køretøjer i udlandet. Derfor takker jeg altid nej til alverdens tilbud da jeg ikke vil dobbelt forsikres og derved have for mange udgifter.

Hvordan finder man ud af hvor man skal køre hen?

Find et land du synes lyder spændene. Køb flybilletterne, lej bilen og begynd herefter at søge på ting der interessere dig. Personligt elsker jeg at vandre. Jeg elsker også en god udsigt samt jeg elsker vandet. Disse ting gjorde fx en køretur langs kysten, i det sydlige Portugal en oplagt mulighed. Herfra er Google din ven, og når først du er kommet igang med at bruge både Googles søgemaskine samt Googlemaps på samme tid, så finder du hurtigt en masse interessante ting.

Afsted på eventyr.

Hertil er også at nævne at når først du kommer afsted bliver intet som planlagt, og eventyret kommer af sig selv.

Mange af de ting jeg har oplevet har ikke været planlagt til mindste detalje. Ja-

Hatten skal på og så skal du være åben for de muligheder der byder sig – så sker det hele.

En tilfældig strand langs den sydlige kyst i Portugal.

Læs evt om en ferie i en Camper Van her: https://etnytkapitel.home.blog/2020/01/23/roadtrip-portugal-forlaenget-weekend-i-en-camper-van/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close