Design a site like this with WordPress.com
Kom igang

Eventyr langs Løkken Strand – historisk oplevelse langs vestkysten

Nedsunkne bunkers fra anden verdenskrig, høje dramatiske klitter og et uforudsigeligt vejren rå følelse af livet

                  Bunkers langs stranden ved Furreby – ved siden af Løkken.

 

Jeg har efterhånden besøgt dette område en del gange. Både med og uden kamera og drone. En del af mine billeder fra dette område er gået viralt på nettet, hvilket ikke er så sært taget området i betragtning!

            Beach Cleaning ved Løkken Strand sammen med Race For Oceans

Løkken strand er i følge mig delt op i 2 kategorier – badestranden og eventyrstranden. Kommer du ned til stranden fra vejen der føre dig direkte til starten af molen vil du på venstrehånd have badestranden. Til højre vil starten af eventyrstranden starte. Hvorfor så det tænker du nok? – Grunden til at jeg udnævner venstreside af stranden til badestranden er fordi at det er på denne side at de smukke og unikke badehuse ligger. Det er her at Hr og Fru Danmark nyder deres sommeranretninger, imens at Lille Per render rundt og leger med elefanten Bodil i vandkanten, straks i mens at Dirch Passer halvfordrukken, står og synger i glædens sky i klitterne. Alt imens at himlen er lyseblå, solen skinner og der kun sjældent kommer en mild brise igennem den opknappede skjorte – Dette sted har også sin charme, men det er ikke hos mig at den bliver beskrevet.

      Billede af de fantastiske hvide strandhuse. Billedet har jeg lånt af Daniel                                           Brandt / Instagramprofil Detdetnye.
                                               Kutterne ved Løkken Strand

 

Drejer du derimod til højre vil du ved første øjekast opleve en del surfere og paddelboarders som på både amatørplan men også elite/professionel plan udøver deres forskellige watersport-skills i vandet. Fortsætter du endnu længere langs højreside af kysten vil du nu begive dig ud på den eventyrlige tur som både føre dig forbi de nedsunkne bunkers, forbi Nr Lyngby, Rubjergknude for til sidst at lade dig ende ved Lønstrup. Denne strækning er den eventyrlige hvor du for lov at opleve noget af Danmarks vildeste natur.

                   Surfing langs Løkken Strand. Billede lånt af NorthSurf.dk
                  Surfing langs Løkken Strand. Billede lånt af NorthSurf.dk
                                         En dejlig gåtur langs løkken strand
                        Kyst-safari langs Løkken Strand på vej mod Furreby

 

Turen til de nedsunkne bunkers – Furreby Kystbatteri og det unikke stråtags hus

Når du kommer ned til Løkken strand og laver mit beskrevende højresving vil du skulle en lille kilomet langs stranden for at nå til bunkersene. På gåturen vil det ikke være muligt at se dem, da de er skjult bag nogle klitter. Du vil først opdage dem når du drejer omkring disse klitter. Du vil dog kunne se et meget specielt hus på toppen af en af disse klitter. Huset er et gammel stråtags hus som ligger så tæt på selve havet som muligt. Huset hedder Blånæs og er nok et af europas hvis ikke verdens mest fotogene huse.

                                         Det kendte og fotogene hus Blånæs
                      Blåsnæs fra siden hvor de nedsunkne bunkers ligger.

 

Når du vandre forbi huset Blånæs vil hele scenariet du går i ændre sig. Foran dig vil dit blik blive mødt af de massive betonklodser som hulter til bulter ligger langs strandkanten og halvt ude i havet. Bunkersene er hvad der er tilbage fra anden verdenskrig. Mange mennesker omkring Løkken har en masse enormt spændene historier omkring disse bunkers. Førhen i tiden lå de oppe i klitterne. Men i takt med at vandet sluger mere og mere af klitterne, er de nu endt på strandbreden. Området du nu befinder dig i kaldes også Furreby. lokationen hvor bunkersene befinder sig kaldes også mere præcist Furreby Kystbatteri. Området huser ca 20 bunkers.

                 Kystlinjen fra bunkersene ved Furreby mod Løkken Strand

 

Dette historiske og dramatiske område er værd at give noget tid. oplev stedet fra alle vinkler. Fra vandkanten, fra klitterne, inde i selve bunkersene samt kravl op på toppen af dem.

Fortsæt langs kysten mod Nr Lyngby og Rubjerg Knude

Ønsker du at fortsætte på stranden er en køretur eller vandretur fra bunkersene til Nr Lyngby en oplagt mulighed. Strækningen langs stranden er 3-4 kilometer. Det er muligt både at gå og køre denne strækning. Sidst jeg tog strækningen var i bil. Det blev gjort i en gammel landrover sammen med aktivitets firmaet Outnature / Vestevent. En virkelig fed tur langs kysten som jeg kun kan anbefale. Og nej denne artikel er ikke sponseret af dem, det er direkte fra hjertet når jeg siger at de levere en oplevelser der vildere end hvad man kan forstille sig. De laver mange flere turer i den nordjyske natur end blot denne kyst-safari, og de er alle værd at kigge nærmere på. Du kan finde dem på https://www.outnature.dk/

De store klitter som strækker sig fra Nr Lyngby og hele vejen til Rubjerg Knude
                                                 Vestkysten mod Nr Lyngby
                                           solnedgang langs kysten

Turen fortsætter forbi Løkken og Kystbatteriet

Når du kommer til Nr Lyngby vil du opleve at klitterne langs kysten vokser og vokser. Her er der mulighed for at få nogle dramatiske billeder fra både kysten samt fra klitterne. Fortsætter du yderligere mod nord langs kysten vil du til sidst komme til Rubjerg Knude. Her vil jeg anbefale at læse min artikel https://etnytkapitel.home.blog/2020/06/28/rubjerg-knude-fyr-veskystens-hjerte/ som er en detaljeret beskrivelse af mulighederne for dette område.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close