Design a site like this with WordPress.com
Kom igang

Rubjerg Knude Fyr – Veskystens Hjerte

DSC01271.jpg
Rubjerg Knude Fyr ved Solopgang 

Et sted som alle danskere efterhånden har hørt om er Rubjerg Knude Fyr. Fyret blev i efteråret 2019 flyttet 70meter længere ind mod land, for at udvide levetiden på fyret før det styrter i vandet. Mange har hørt, læst og snakket om fyret, men ikke alle har besøgt det. Jeg har hørt mange nævne at de ikke vil besøge det pga det er hypet op eller de simpelthen er blevet mættet af den enorme medie omtale som fyret har fået.

Er det nok at læse om fyret og blot se billeder af det? Svaret er NEJ!

Du skal opleve Rubjerg Knude fyr på egen hånd og det kan ikke engang gøres ved en enkelt tur. Området omkring fyret byder på så mange vanvittigt smukke natur oplevelser at det ikke kan tælles på 2 hænder. Jeg vil her beskrive 3 ruter til fyret som jeg vil anbefale.

DJI_0213
Billede taget fra havet af Rubjerg Knude Fyr

Der er flere måder at lave en tur til fyret på.

Rute 1 – Ruten til solopgang

Den første og mest populære tur er den hvor du holder ved p-pladsen og vandre op til fyret. Denne tur giver dig følelsen af at gå fra marker til ørken på rigtig kort tid. Du vandre først på en sti med græsmarker på begge sider. Her går der forskellige slags kvæg, bla. får og kør.

DSC01160
Et par af de små lam der går langs stien til Rubjerg Knude Fyr

Pludselig skifter landskabet dramatisk over til sand. Nu for du pludselig følelsen af at vandre direkte ind i en ørken. For enden af horisonten kan du se fyret tårne op.

DSC03033
Den smukke sti fra P-pladsen frem til fyret byder på græs og ørken

Når du bevæger dig op mod fyret har du ikke følelsen af at være tæt på vandet, den følelse kommer til dig som et chok når du når på toppen af de første sandbunker. Herfra kan du pludselig se hvordan havet strækker sig i uendelighed bag fyret. Vinden vil også være betydeligt stærkere og som du nærmer dig mod havet vil du se hvor højt du er over vandoverfladen når du ser de enormt dramatiske skrænter som du står på toppen af. Fyrtårnet står åbent så der er rig mulighed for at komme op i det og se udsigten derfra.

DSC03066
Inde i fyret
DSC03105
Inde i fyret
DSC03061
Inde i fyret

Rute 2: Ruten til dagstimerne

Den næste mulighed er at gå fra byen Lønstrup hvorfra du går langs kanten af de enorme skrænter. Her vil du igennem små stisystemer kunne gå og se fyret i det fjerne fra start og indtil at du rammer om i sandområdet. Herfra vil der være en del stejlere klitter at gå i og du vil hele tiden kunne høre havet fra din højreside. Vinden på denne strækning er også betydeligt stærkere end fra den første rute.

Rute 3: Ruten til solnedgang

Tredje mulighed er nok min absolut favorit. Her oplever du Rubjerg Knude Fyr fra stranden af. Du kan tage rejsen helt fra Løkken hvor du først passere de snart druknede bunkers hvorefter du køre forbi Nr Lyngby for til sidst at stå nede på strandbredden lige under fyret. Denne tur fra Løkken til Rubjerg Knude er ca 8-9km.

DJI_0905
I midten af billedet holder jeg i en bil på stranden – det giver lidt størrelsesforskel

Sidst jeg tog den var i en gammel Landrover, her blev der lavet en rigtig fed tur ud af det med kaffe og madpakker. Du har mulighed for med den rette bil at kunne køre hele vejen, men det er også rig mulighed for at lave et hike dertil. Vandring langs kysten kan foregå både fra Lønstrup men også fra Løkken.

DSC05314
Solnedgang med K på stranden under Rubjerg Knude Fyr

Når du kommer til bunden af Rubjerg Knude Fyr er der et steder hvor man kan se at folk har gået. Det er en form for sti som fører op igennem de enorme klitter, for til sidst at ramme toppen. Herfra vil du stå en smule syd for fyrtårnet og kan herfra vandre uden stigning det sidste stykke.

DSC07126
Den dramatiske natur ved Rubjerg Knude Fyr

Alle 3 vandreture er nogle som kan opleves både i de tidlige morgentimer, midt på dagen eller om aftenen. Jeg vil personligt anbefale at man oplever Rute 1 i de helt tidlige morgentimer, så man er ved fyret når solen står op. Rute 2 ville jeg opleve midt på dagen og til sidst vil jeg tage Rute 3 som en aftentur hvor man for solnedgangen oppe fra fyret, eller nede langs vandet ved stranden.

Jeg håber at denne artikel med de udvalgte billeder kan give dig lyst til at besøge dette sted. Det er lige så smukt som det er omtalt og det burde også opleves med egne øjne!

DSC06143
Et billede af mig i mit és langs vestkysten

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close