Design a site like this with WordPress.com
Kom igang

Bulbjerg – nordisk natur

Har du en dag fri i kalenderen som du gerne vil bruge på en oplevelse i den danske natur, så er Bulbjerg et sted du er nød til at opleve. Bulbjerg er i følge mig et af de smukkeste steder i hele Danmark.

              Toppen af Bulbjerg

Bulbjerg er en kalkstensknude som er 47 meter høj. Den er kendt for dens fugleliv hvor den nordatlantiske mågefugl Riden yngler i stort antal på klippekanterne langs vandet. når du står ude på spisen af “bjerget” vil du mærke hvor stort havet og klippen er i forhold til sig selv.

Bulbjerg er et eventyr for alle aldre
Nordiske vibes ved Bulbjerg

Hvor ligger Bulbjerg?

Bulbjerg er en del af Thy. Det ligger langs vestkysten af Nordjylland, ca en times kørsel fra Aalborg. Når du kommer dertil vil vejen ende på en parkeringsplads, herfra vil du skulle gå 5-10minutter for at komme ud til kysten hvor Bulbjerg ligger.

selve køreturen til Bulbjerg er fantastisk i sig selv.

Det er muligt at opleve Bulbjerg fra toppen men også muligt at se det fra stranden på begge sider af selve Bulbjerg.

Stranden er tilgængelig fra begge sider af Bulbjerg

 

Hvornår er det bedst at besøge Bulbjerg?

Personligt er jeg mest til at besøge Bulbjerg i de tidlige morgentimer eller om aftenen. Midt på dagen er der tit mange mennesker og det er generelt en ting jeg ikke bryder mig om. Jeg elsker stilheden og følelsen af at man er alene på lokationen. Dette er også en holdning som jeg dyrker på mine rejser i udlandet. Jo færre tourister jo bedre.

Tager du til Bulbjerg i de tidlige morgentimer vil jeg anbefale at opleve solopgangen. Himlen kan udspringe i et utal af forskellige farver under denne forestilling. Nogle gange forvandles himlen til en lilla/lyserød pude og andre gange springer himlen i luften af mørke blodrøde farver. Når solen er på vej op vil du også opleve et tidsrum hvor lyset er perfekt til virkelig at fange detaljer hvis du skulle være interesseret i at tage billeder. Det eneste problem ved solopgangen er at du skal stå tidligt op for at være klar. Jeg bor i Nørresundby, så jeg har ca en time dertil. Sidste gang jeg besøgte Bulbjerg kørte K og jeg afsted klokken 03:30 for at være der til klokken 04:30 – her var solopgangen endda allerede begyndt. Vi tilbragte et par timer på toppen hvor vi fotograferede og nød udsigten.

blodrød solopgang

Vil du opleve solnedgangen vil jeg anbefale at være ved bulbjerg en times tid eller 2 inden at dette sker, så du har muligheden for at mærke og se hvordan både luften og lyset langs havet ændre sig.

En god ting uanset hvilket tidspunkt du ankommer – Husk kaffe og madpakke!

Det perfekte madpakke spot

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close