Design a site like this with WordPress.com
Kom igang

Camper Van – 7 Dages Roadtrip – Spanien, Frankrig, Andorra.

Vi fløj til byen Barcelona i Spanien, hvorfra vi havde lejet en Camper Van ( Læs …). Vi tog en taxa fra lufthavnen og hen til afhentnings stedet, fik et kursus i bilens indhold og funktioner og vupti, nu startede eventyret!

Nøglerne blev drejet og vi satte afsted. Rygsækkene var smidt om bag i bilen og første stop var et supermarkede så vi kunne få handlet mad og drikke ind til turen – jep det er en mega billig måde at leve på når man er ude at rejse.

Afsted det går mod 7 dages eventyr.

Vi fik handlet en masse vand, sodavand, brød samt smøreost. Men da vi også havde fået et lille gaskomfur + alt tilbehør, købte vi også nudler, æg og pølser.

Madlavning i det fri. Koge nudler og stege pølser samtidigt.

Første stop/hike på turen var Sant Jeroni. Beliggende kun lidt over en times kørsel fra Barcelona var dette oplagt. Kursen blev sat hertil og bilen blev parkeret på en afmærket p plads. Hele området er let tilgængelig igennem appen: Googlemaps & MapsMe.

Dette hike tog hele dagen og vi var først færdige med det ved aftentid. Herefter kørte vi nordøst for at komme ud til den spanskekyst for at få den første overnatning i vores Camper Van

Læs specifikt om hiket til Sant Jeroni her: https://etnytkapitel.home.blog/2020/01/21/hike-sant-jeroni-dagstur-til-toppen-af-barcelona/

Spanien. Billede taget inden hikets start.

I Spanien er det tilladt at holde ind og overnatte så længe man ikke genere eller skader nogen/noget.

De næste dage blev bl.a. brugt på at søge efter gamle borge samt krydse grænsen mellem Spanien og Frankrig. Det er altid en sjov følelse når man krydser grænsen til et andet land. Krydser du grænsen ved at følge den nordøstlige landevej fra Spanien til Frankrig skal du holde bilen ind til siden og gå/klatre op på klipperne ud til vandet, så vil du kunne se Frankrig til venstre og Spanien til højre.

Gamle ruiner af en borg. Fundet i det nord østlige Spanien.
Til venstre ses Frankrig. Til højre ses Spanien.

Velkommen til Frankrig.

Ved krydsningen til Frankrig åbnede himlen sig pludselig til et uendeligt vandfald som varede ved i en evighed. Målet var stadig fastsat til at opleve byen Carcassonne, middelalderbyen inde midt i en ridder borg.

Grænsen til Frankrig.

Herefter blev kursen sat op i de franske alper med en ende station ved landet Andorra som er beliggende langt oppe i bjergene i mellem Spanien og Frankrig. Køreturen under sydlige Frankrig byder på mange middelalder lignende småbyer hvorfra der også er mange vandreruter i alle længder. Vi benyttede ingen af dem men nød i stedet turen i vores Van med en masse små stop/pauser.

Frankrig – lige efter snestorm

Da vi når langt op i bjergene forvandler regnvejret sig pludselig til et landskab overdækket i sne og skyfri blå himmel.

Frankeig

Som tidligere parkerede vi bare bilen hvor det så passeligt ud og slog lejer. – jeg kender ikke de franske regler, vi tog chancen, opførte os pænt og alt gik fint.

Velkommen til Andorra.

Vi rullede over ud af den franske zone og ind over Andorras landegrænse. Synet af bjergene der var i vente fortalte os at hvis vi troede at vejene vi havde kørt på indtil videre var stejle, så kunne vi godt tro om.

Pitstop i starten af Andorra. Skyerne ligger lavt.

Jeg havde på Google Maps fundet en vandrerute, beliggende en times kørsel fra grænsen. Selve køreturen var en oplevelse i sig selv. Aldrig i mit liv har jeg oplevet så snoede, kringlede små veje med så høj % i stigning. Cykelsport er ikke lige min ting, men tager hatten af for dem der tager en cykeltur i dette lands terræn.

Udsigt ud over bjergene.

Da vi ankom til starpointet på googlemaps var ruten pænt afmærket. Turen herfra gik i lige så grov stigning som da vi kørte. Jeg måtte holde adskillige pauser på vej op.

Udsigten fra dette bjerg er svær at beskrive og billederne kan ikke fange det ordentligt. Hele landskabet er så tæt pakket af bjergtoppe at man nærmest kan føle at man er klemt imellem 2 store lande. Samtidigt er udsigten fantastisk ud over de små åbne områder, og husene der er bygget i alle niveauer.

Klar til at hike

På toppen blev vi mødt af en flok ørne der kom svævede fra forneden og op over os. Helt stille lod de sig føre afsted med vinden og varmestrømmen. Et ret magisk øjeblik hvor vi stod og iagttog et andet magisk øjeblik.

Ørene der kom svævende over os i Andorra.
Ørene der kommer svævende over os i Andorra.
Udsigten i Andorras tætpakkede landskab

Som tidligere overnattede vi hvor end vi følte at dagen skulle afslutte og en ny dag starte.

Madlavning og pitstop

Fra Andorra og tilbage til Spanien. Fra den sydvestlige side af Andorra gik turen nu ud af landet og ind over den spanske grænse.

Her fandt vi igennem koordinatsøgning en bjergryg som på den Venstre side havde Andorra og til højre Spanien.

Bjergryggen der deler Andorra og Spanien

Den sidste dag blev brugt på afslapning inden at bilen skulle afleveres.

Livet i en Camper Van

En fantastisk uge var afsluttet og følelsen af eventyr og frihed var opnået!

Læs om hvordan du booker en Camper Van samt yderlige information her: https://etnytkapitel.home.blog/2020/01/23/guide-til-dit-foerste-roadtrip-i-en-camper-van/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close