Design a site like this with WordPress.com
Kom igang

Guide til 5 vandfald + skjult palmestrand, Cebu Filippinerne

Én ud af mange eksotiske oplevelser, Cebu Filippinerne

Ønsker du at opleve junglen og vandfald? Jeg har her skrevet en guide til at opleve nogle af de flotteste vandfald på øen Cebu, Filippinerne.

Mange vælger at hoppe fra ø til ø når rejsen skal gå til Filippinerne. Jeg kan varmt anbefale at sætte en uge af til at udforske den sydlige del af øen Cebu.

Vi landede først på øen Luzon (Manila). Her brugte vi lidt under en uge på bla. at hike Mount Pulag inden vi tog tilbage til lufthavnen i Manila og fløj til øen Cebu.

3000 meter over havets overflade – Mount Pulag, Luzon Filippinerne

Da vi landede i Cebu City på øen Cebu, havde K på forhånd booket et billigt værelse 5minutters gang fra scooterudlejning – Cebu Rental Motorbikes Services. Vi gik direkte hen til vores lejede værelse og brugte dagen på at slappe af (træthed, udmattelse og søvnmangel efter dagene på Luzon). Dagen og aftenen blev brugt på at gå rundt i byen, opleve kulturen og møde befolkningen. Min kæreste og jeg arbejder begge i psykiatrien, så vi finder det spændene at se de forskellige samfundslag, og se hvordan folk klare sig, så dette er noget vi kan få meget tid til at gå med.

Cebu City – dagen inden vores jagt på vandfald starter.
Cebu City – dagen inden vores jagt på vandfald starter.

Dagen efter tog vi hen til Cebu Rental Motorbikes Services og lejde vores 125cc scooter og kørte med det samme syd på.

Klar til at køre til den sydlige del af Cebu

Vigtig info: Alle vandfaldene nævnt i denne artikel kan lokaliseres på appen Maps Me i offline mode – så behøver du ikke internet til navigation✌️😁

Hvor skal man hen og hvor skal man bo?

Vi kørte som det første fra Cebu City og hele vejen ned til byen Moalboal – Denne by har noget for alle typer mennesker. Der er luksushoteller, billigere hoteller, gæstehuset samt hostels. Byen ligger ud til vandet og her er der mulighed for lære at dykke samt svømme med havskildpadder. Man kan sagtens vælge at bosætte sig i denne by for en lille uges tid, og herfra rejse til de forskellige vandfald, som jeg vil beskrive. Min kæreste og jeg flyttede lidt rundt på hele den sydlige del af Cebu, da vi godt kan lide følelsen af at man ”rejser videre” hver morgen, også selvom det ikke er mere end 5-10km væk fra tidligere.

Uanset hvor du bor i den sydlige del af Cebu er du tæt på vandet.

Første vandfald – Mantayopan Falls

Turen hertil tager en lille times tid hvis du er bosat i Moalboal. Ved indgangen til stedet er en lille bod hvor du betaler ca 10 danske kroner for at komme ind. Første del er et lille vandfald med den smukkeste pool (pool = der hvor vandet fra vandfaldet forbliver). Ved at gå op af et par trappetrin kommer man til en hængebro. På den anden siden af hængebroen kommer du til niveau 2 hvor det store almægtige vandfald her. Her kan du mærke kraften fra vandet der falder fra det 98m høje vandfald. Også her er der rig mulighed for at svømme i poolen omkring vandfaldet. Dog skal man ikke svømme helt hen til hvor vandet rammer, da strømmen her er vanvittig kraftig.

Det første niveau. Vandet i poolen er så utrolig blåt.
Anden niveau – 98 meter højt vandfald.
Der skal drikkes noget vand i varmen – halskæden med den blå sten er nogle K selv laver. Tjek dem på hendes insta profil: Gry_noora

Anden vandfald – Cambais falls

Stå tidligt op, få pakket tasken med snacks og vand og hop derefter på scooteren og kør afsted. Vandfaldet befinder sig en smugle oppe i bjergene sydøst fra Moalboal. Køreturen dertil er en pæn og snoet tur igennem forskellige typer vejbelægning. Når du kommer til det startstedet vil du ikke kunne se vanfaldet. Der vil højest sansynligt stå nogle unge drenge og vinke dig ind til siden. Parkeringen er gratis og selve turen til vandfaldet er også gratis – de vil blot tilbyde dig muligheden for at ”hyre” en af dem som i guide i tilfælde af du vil cliff-jumpe fra vandfaldet. Vi takkede pænt nej hvorefter de viste os stien som førte os ind i junglen og på en 30min gåtur inden vi ramte vandfaldet. Der er er ved vandfaldet mulighed for at klatre helt til tops og hoppe derfra.

K lærte at køre selv på denne rejse. Dog kun for en stund, så var det bagpå igen.
Et møde med en af de lokale i junglen, på vej mod vandfaldet.
Til højre på billedet kan du se et tov. Det er monteret fast på stenene så du kan klatre op og nyde udsigten ud over poolen og vandfaldet.

Tredje vanfald og hiking – Kawasan Falls

Som tidligere nævnt er det det en god ide at stå tidligt op. Dette er også gældende til dagen hvor dette hike skal gøres. Turen starter som den anden også med at man bliver tilbudt at tage en guide med, igen er det valgfrit. Dog slipper man ikke for at betale ca 75PHP tilsvarende 10 danske kroner pr person ved en lille bod i udkanten af skov området. Når dette er betalt starter en utrolig smuk vandretur igennem junglen. Turen går langs en en strøm af vand fra de forskellige vandfald man møder på turen. En god ide er at have tøj med som gerne må blive vådt da turen virkelig indbyder til at hoppe i vandet flere gange. Personligt har jeg aldrig set så blåt vand som man ser her, og i sammenspil med jungle atmosfæren er det virkelig en speciel oplevelse. K havde pakket en taske med snacks til os som vi spiste på vejen. Der kom også et regnskyld på en halv times tid, men derefter var solen fremme igen. På denne tur er der mange muligheder for cliff jumping, hvis man tilkøber en guide.

Hiking i junglen på ven mod Kawasan Falls
Hiking i junglen på ven mod Kawasan Falls
Hiking i junglen på vej mod Kawasan Falls. Har aldrig oplevet så blåt vand som
I dette område.
Kawasan Falls – kom
hertil tidligt om formiddagen, for at nyde det uden for mange andre turister.

Fjerde vandfald – Binalayan falls + cliff jumping

Husk at have fodtøj på som må blive vådt! Man skal ud på en lille gåtur igennem et skov område for at komme til vandfaldet. Der vil være steder hvor man ikke kan undgå at skulle gå igennem vand – så enten vådt fodtøj eller baretæer. Her er det ikke valgfrit om man ønsker en guide med. Det er et krav i forhold til sikkerhed. Vi brugte en del tid ved dette vandfald da jeg til sidst besluttede mig for at lave et par cliff-jumps. Guiden og en anden var utrolig flinke til at vise mig hvorfra man kunne hoppe, samt lære mig hvordan man skulle klatre på de både sten. Der er her mulighed for at hoppe fra 8meter

Jordens bedste shakes finder du i Asien. Her ses en ananasshake inden turen går mod Binalayan Falls.

På klatretur i vandfaldet.
Højt at flyve, langt at falde – Binalayan Falls.
Cliff jump fra guiden.
Pitstop efter en lang dag.

Femte vandfald – Mont Pellier Waterfall + gratis massage

Benzin på scooteren, sodavand samt snacks i tasken og så afsted. Startpoint er en lille hytte i vejkanten. Her kan du parkere din scooter. Der er ikke nogen fast pris på hvad det koster at parkere den. Man bestemmer selv hvad man vil betale til den person som sidder og registrere sit besøg. Lige bag ved hytten er en lille sti som føre til vandfaldet. På vejen dertil kommer man igennem et beboet område, herefter er der en smule stigning indtil man til sidst på højrehånd kan se det store vandfald. Når man er ved vandfaldet skal man prøve at sidde på stenen hvor vandet rammer. Der er nok kraft i vandet til at det kan bruges som massage.

Afsted mod vandfaldet Mont Pellier. – ja scooteren er anderledes end tidligere. Vi havde havde den ene i kort tid indtil denne blev ledig. Tip: få en med automatgear, det er langt skønnere end “semi automatic”
Vandreturen dertil er fyldt med myg – så husk muggespray hvis muligt. Naturen derimod er fantastisk.
Et møde med en af de lokale på vejen til vandfaldet.
Vandet her bliver ikke så blåt i poolen som mange af de andre vandfald.
Massage på ryggen og i nakken fra vandet.

6. Casay Beach – Beach Cleaning og afslapning!

Når du kommer til stranden vil du skulle betale lidt under 10 danske kroner. Herefter vil du køre det sidste stykke ned af en asfalteret vej til du rammer stranden. Det første vi tænkte var ”fuck der er mange mennesker her! Det magter vi ikke” – Vi parkerede alligevel scooteren og gik en tur langs vandet. For ”enden” af stranden er der en mur som går helt ud til vandkanten, på den anden side af muren er der et skilt med ”ingen adgang, kun for lokale” – Vi kom herind ved at lave en omgang Beach Cleaning. De lokale drenge der var på denne øde strand tilbød at hjælpe til. Det blev en sjov og hyggelig aktivitet, hvor vi bagefter tilbragte noget tid på stranden med ren afslapning.

Afsted mod stranden
Casay Beach. Den del af stranden de lokale bruger. En lille gerning som fx Beach Cleaning giver en adgangsbillet
Beach Cleaning
Beach Cleaning på stranden med de lokale
Beach Cleaning med de lokale
Afslapning på stranden
Helt ned i gear og bare nyde øjeblikket.

Tak fordi du læste med. Har du spørgsmål så endelig skriv. Svarer både her og på insta: Et_nyt_kapitel.

Her er en lille video fra hele rejsen #atrejseeratleve

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close